Удължиха извънредното положение до 13 май

20:30, 03 апр 20 / Политика 25 5182 Шрифт:
Биляна Иванова

Народното събрание реши извънредното положение в страната да бъде удължено до 13 май. Предложението е на Министерски съвет.

Правителството предлага извънредното положение да се удължи до 13 май

Мотивът е, че натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация. Това е съобразено с препоръките на оперативния щаб.

Патриотите и БСП настояха извънредното положение да се удължи, но до 30 април. Мнозинството обаче не се съгласи. Според левицата управляващите не са дали обективна информация за резултата от мерките до момента, както и задълбочен анализ с колко да се увеличи извънредното положение и защо.

Правилното решение беше извънредното положение да бъде безсрочно“, коментира лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

ДПС подкрепиха удължаването на извънредното положение до 13 май, но обърнаха внимание, че изпълнителната власт трябва да предостави анализ за финансовите, икономическите и социалните мерки.

Финансовият министър Владислав Горанов коментира: „Оставаме на позицията, че между 30 април и 13 май освен да получим още негативна статистика, нищо съществено няма да се промени“.

Понасяме политическата отговорност за този срок. Дано да е достатъчен“, заяви Горанов. Той призова да не се „яхва“ популистката теза за излизане от кризата, защото „няма да излезем от нея с отмяна на извънредното положение“.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама