Корона, Ковид и Вирус стават все по-популярни за имена на новородени

20:00, 03 апр 20 / Любопитно 25 3021 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пандемията от коронавирус е основна тема по целия свят, като почти няма държава, в която болестта да не се разпространява и да нарушава живота на всички жители. Затова не е изненадващо, че най-често срещаните думи са коронавирус, вирус, Ковид и епидемия, съобщи БГНЕС.

Бърни Екълстоун ще става баща за четвърти път на 89 години

Не мина много време, откакто се появи болестта и споменатите термини вече се употребяват толкова често, че започнаха да се превръщат във вдъхновение за имена на новородени. Двойка от индийския град Райпер реши да даде на своите близнаци, момиче и момче, имената Корона и Ковид. „Когато служителите на болницата започнаха да ги наричат Корона и Ковид, ние наистина решихме да им дадем тези имена“, казва 27-годишната майка и добавя, че по-късно може да има промяна в имената на децата, съобщава Раша Тудей.

Героите на Cartoon Network с приятелско послание към децата – мийте си ръцете

Тези индийски родители не са единственият случай. Мексиканката Ана-Мария Хосе Рафаел Гонзалес, на 34 години, е била заразена с коронавирус, когато родила момче и момиче на 27 март. Предвид обстоятелствата, тя решила да кръсти момичето Корона, а момчето Вирус.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама