Отложиха официално двубоя между Джошуа и Пулев

19:29, 03 апр 20 / Спорт 25 2829 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Двубоят за световната титла в тежка категория между британския шампион Антъни Джошуа и задължителния претендент за пояса на IBF Кубрат Пулев беше отложен, съобщиха от Matchroom Boxing, цитирани от БГНЕС. 

Mачът между Пулев и Джошуа в края на юли?

Защитата на коланите на IBF, WBA, WBO и IBA трябваше да се проведе на 20 юни на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“ в столицата, но пандемията от коронавирус блокира света на спорта и поради това няма никакви събития в Обединеното Кралство.

Работим върху нова дата за мача. Ще дадем нова информация в скоро време и ще продължим да разглеждаме възможностите за провеждане на боя на стадиона на Тотнъм. Работим с тях за дати в края на юли и началото на август, надяваме се тази среща да се състои в края на лятото“, сподели Еди Хърн за Sky Sports.

Отлагането на двубоя се очакваше и от двамата боксьори. Нашият най-добър състезател в тежка категория обяви по-рано, че датата 25 юли е вероятна за сблъсък между него и Джошуа, както и че не се притеснява, ако мачът се изиграе пред празни трибуни.

Пулев имаше шанса да се изправи срещу 30-годишния британец още през октомври 2017 г. в Кардиф, но разкъсан раменен мускул му попречи да излезена ринга с непобедения тогава шампион. Българинът има един двубой за световната титла зад гърба си, в който отстъпи на тогавашния шампион при най-тежките – Владимир Кличко, в Хамбург през 2014.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама