Слави Трифонов към премиера: Я, не ми се карай!

17:23, 04 апр 20 25 7886 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

"Я, не ми се карай!" - с тези думи шоуменът Слави Трифонов реагира на днешния брифинг на премиера Бойко Борисов съвместно с Кризисния щаб в Министерски съвет. Трифонов стори това в пост във Фейсбук страницата си.

Трифонов се обърна към премиера на "ти", защото имал усещането, че живеят заедно от ежедневните прояви на Борисов.

"А бе, ти защо се караш? Явно в тази извънредна ситуация тотално си забравил, че ти не си началник, директор, господар и овчар на всички българи, а си техен служител. И трябва да си отговорен, практичен, морален и разбира се – любезен. Защото ти си служител на суверена, а не той на тебе. Между другото си служител и на Парламента, защото България е парламентарна република, а не министър-председателска! Така че защо ми се караш?", попита Трифонов.

"Аз спазвам всички правила на извънредното положение. Не ги харесвам, смятам, че са тъпи, но ги спазвам. Защото такъв е законът. Така че и ти спазвай добрия тон", продължи шоуменът.

"И, между другото, това дето каза вчера на Президента беше адски тъпо. Ама много тъпо. Преди твоята вражда с него има човещина и когато на човек е починал баща му – трябва да уважаваш неговата лична драма, а не да го наричаш "свекърва" и да му даваш съвети как трябва да се държи в тази негова трагедия, само защото не ти харесва как оценява твоите действия. Защото, Бойко, моралът е преди закона!", коментира още Трифонов по повод вчерашния отговор на премиера на обръщението на президента.

"В тази извънредна ситуация започваш тотално да се самозабравяш. Хората са си по къщите, няма медии, които да ти опонират, няма Парламент, опозицията е скопена... Еее, какъв кеф! Само ти! Ти и единствено ти начело на държавата. Да, ама всичко това ще свърши! Така че, ако обичаш, я не ми се карай!", пише още Слави Трифонов.

Тази сутрин премиерът заяви: "В момента дори не сме в пика на болестта. Още не сме стигнали най-лошото, бавно вървим нататък... Не мога да кажа кой ще живее и кой не, това ме кара да направя съседа, това значи да намалим мерките".

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама