Израел ни предлага софтуер, който може да помогне в борбата с COVID-19

21:01, 04 апр 20 25 3249 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Израел предлага на България софтуер, която да помогне в борбата с коронавируса у нас. Приложението ще дава информация на потребителите дали са били в близост до заразен, съобщава bTV. Софтуерът на държавната израелска компания се използва от службите за сигурност и разузнавателните агенции в няколко страни. Сега е приспособен да изследва новата пандемия.

„Да приемем, че имаме човек, доказано заразен от коронавирус – знаем къде той е ходил, можете да проследите движението му през последните 2 седмици Системата с изкуствен интелект може да изпрати неговия маршрут до всички останали телефони, които са част от нея. На техния телефон, те могат да проверят дали пътят на заразения е бил близо до техния маршрут. Всичко останало, което може да се използва е лично и се управлява единствено от потребителя“, обясни д-р Ирит Идан, изп. Вицепрезидент. „Проучвания и развитие“ на компанията производител.

Борисов към Нетаняху: Задоволим ли нашите нужди, ще помогнем и на други страни

С множество анализи, мобилното приложение дава прогнози за развитието на заразата.

По информация на bTV, офертата за България включва и обучение, а цената може да достигне до около 2,5 млн. долара.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама