30 нови заразени с Covid-19 в Китай

09:21, 05 апр 20 25 2264 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Трима души са починали от Covid-19 в континентален Китай през изминалия ден, открити са 30 нови инфекции, 25 от тях са при хора, пристигнали от чужбина, предава БГНЕС. 

Китай почете починалите от коронавирус

213 пациенти са се възстановили, сочи изявление на държавния комитет на Китай по обществено здраве. През последните седмици почти всички случаи на зараза в Китай са били внесени, но през миналия ден в провинция Гуандун са регистрирани пет локални случая.

Общо в Китай са установени 913 внесени случая на коронавирусна инфекция, 697 души са все още болни, 18 са в тежко състояние, 216 души са се възстановили.

„Държавният комитет по здравеопазване получи от 31 провинции информация, с която общият брой потвърдени случаи на инфекция с новия тип коронавирус стана 81 669, включително 1376 души, които в момента са болни. 295 души са в тежко състояние, 76 764 души изписани от болници, 3329 са починали“, се казва в съобщението.

Китайската промишленост възстанови 98,6% от производството

От сряда властите на страната започнаха да публикуват данни за случаи на асимптомно заболяване, в последните 24 часа бяха открити 47, от които 16 са внесени. Съобщава се, че през изминалия ден от карантината са освободени 50 души, при които тестовете за коронавирус са положителни, но не са проявили никакви симптоми, характерни за болестта.

Към момента все още има 1024 заразени, които нямат симптоми и са под лекарско наблюдение. Освен това през изминалия ден три случая бяха прекласифицирани от асимптоматични в потвърдени. В провинция Хубей, в центъра на епидемията, не беше открит нито един случай на инфекция за деня. Там 183 души бяха изписани от болници в Ухан. Регистрирани са три смъртни случая. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама