Проф. Костов за Медицинския съвет: Изпълнили сме задачата си

10:52, 05 апр 20 25 2935 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Изпълнихме си задачата, затова спряхме дейността на Медицинския съвет", заяви в ефира на bTV проф. Коста Костов.

Само две седмици просъществува експертният съвет към правителството, който трябваше да даде допълнителна експертиза в битката ни с Covid-19.

Медицинският експертен съвет за COVID-19 се разпуска

Костов обясни, че това е бил акт на отсичане на момента, но експертите не прекратяват своята работа, а са готови да се изкажат и подпомогнат с мнение. Това е чисто формален акт, обясни още бившият председател на Медицинския съвет.

Той добави, че изкуствено отвън се е насаждало напрежение, а в действителност не е имало такова между него и ген. Венцислав Мутафчийски. "Ние сме имали някога лични противоречия, които не позволихме да влияят на работата ни, даже имахме доста допирни точки в борбата с коронавируса", каза още той. 

Той поясни и че експертите в съвета са преди всичко практикуващи лекари и почти не са успявали да помагат на пациентите си. Костов изтъкна, че да си част от подобен съвет взима много енергия, която е по-добре да е насочена към болните.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама