Разрушени диги на река Марица в община Септември, бедствено положение в община Рудозем

19:46, 05 апр 20 25 5405 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Очаква се да бъде обявено частично бедствено положение в община Септември. Две защитни диги на река Марица в землище до град Ветрен са разрушени заради обилните валежи, съобщават от областната администрация в Пазарджик. В близост са разположени стотици декари обработваема земеделска земя и електропроводен стълб, съобщава БГНЕС.

Екипи на „Напоителни системи“ ЕАД, изпълнителният директор на Дружеството и управителят на клон „Тополница“ са на място и се предприемат незабавни мерки и действия за овладяване на ситуацията. В момента се работи с тежка техника за недопускане заливане на земеделски земи и застрашаване на инфраструктурата и населението в района. Към момента няма такава опасност.

Поради продължаващите валежи в страната всички екипи на дружеството работят в непрекъснат 24-часов режим като обхождат всички хидромелиоративни съоръжения.

Второ денонощие продължават валежите от дъжд и сняг в Смолянска област. Има и населени места с прекъснато електрозахранване, предава БНР. В Община Рудозем е обявено бедствено положение

Обилният снеговалеж там предизвика свлачища по пътищата и прекъсвания в електрозахранването. 

Въведени са ограничения през проходите Превала, Печинско, Пампорово и Рожен, за движение с вериги на МПС, каза областният управител Недялко Славов.

"Всички населени места и днес в общинския център - Рудозем, бяха без електрозахранване, някои от тях - много продължително време. Към момента сериозна е аварията към електрозахранването по далекопровода на енергийния системе оператор 110 киловолта и всички населени места от община Баните ще останат без ток през цяла нощ. Надяваме се, че утре далекопроводът ще бъде възстановен, но там снегът е изключително сериозен. На места достига близо метър", съобщи той.

Няма бедстващи хора. Аварийни екипи и доброволци работят за отстраняване на повредите. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама