МОН е готово и на по-дълго отлагане на изпитите след 7 и 12 клас

19:07, 05 апр 20 25 2712 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Държавните зрелостни изпити след 12 клас ще бъдат на 30 май и на 1 юни. Външното оценяване след 7 клас ще бъде на 13 и на 15 юни. Това засега е относително малко изместване във времето. Готови сме и за варианти, в които отлагането е по-голямо. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Нова телевизия.

„В изпитите няма да има учебен материал, който да не е изучаван от децата. В момента средно сме на около 70% от материала. Броим и материала, който се усвоява по време на електронното обучение, защото то стартира ефективно за много голяма част от учениците“, каза още той.

Ваканцията продължава до 13 април, Вълчев с препоръки до училищните директори

По думите му това, което е получено като обратна връзка до момент,а е, че децата учат дори повече, отколкото в присъствена форма на обучение. „Разбира се, има пропуски. До голяма степен синхронното обучение замества обучението в присъствена форма, но пък не е възможно за всички деца и то през цялото време“, каза още той.

„В края на този месец ще направим проучване кой докъде е успял да стигне. Ще се съобразим и с тези, които са с най-бавно темпо. За тях няма да има материал в изпитите, който не е изучаван“, съобщи Вълчев.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама