Гумените ръкавици може да са опасни

20:00, 06 апр 20 / Любопитно 25 2787 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

В разгара на пандемията от коронавирус и наложените правила за защита, много хора носят не само защитни маски, но и медицински гумени ръкавици.

Престанете да носите навън медицински ръкавици! От гледна точка на хигиената се получава голяма свинщина“, призовава германският общопрактикуващ лекар Марк Ханефелд в пост в Twitter.

Според Ханефелд, около 99% от хората не са наясно как трябва да използват правилно ръкавиците. В ежедневната медицинска практика ръкавиците са необходими, за да предпазят от замърсяване, например при контакт с телесни течности. Задължителното условие, обаче, е преди и след употребата им ръцете да бъдат измити и дезинфекцирани старателно.

Когато ръкавиците се носят твърде дълго, ръцете започват да се потят.

„След свалянето им и без дезинфекция след това, върху ръцете си вече имате истинка клоака. Поздравления!“, пише лекарят в социалните мрежи.

Използването на хирургически ръкавици навън вреди не само на този, който ги носи, но и на околните. Пластмасата в ръкавиците отделя повече микроби в околната среда, отколкото самата кожа. Това означава, че отделяте повече микроби от обикновено.

„Не обикаляте наоколо с гумени ръкавици, освен ако не искате да бъдете свиня по отношение на хигиената. Това е“, заключава Ханефелд. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама