ВАП пита митниците за количествата спирт в данъчните складове

11:49, 06 апр 20 25 1960 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от Агенция „Митници“ информация за съхраняваните количества спирт в данъчните складове, състоянието на производствените мощности и мониторинга на цените, предвид факта, че редовната дезинфекция е една от задължителните мерки за борба с коронавируса.

В складовете има над 4 000 000 литра етилов спирт

Искането е във връзка с образувана във ВАП преписка по информация, публикувана в сайта на митниците на 25 март, за наличностите на мощности и суровини за производство на спирт и дезинфектанти. Според публикацията производителите на етилов алкохол в страната държат на съхранение над 4 000 000 литра етилов алкохол в данъчни складове.

Вчера в интервю за БНР главният прокурор Иван Гешев коментира казуса, като от думите му стана ясно, че ще се проверява дали задържането на спирта не е в основата на скока на цените на дезинфектантите след обявяването на случаи на коронавирус в България.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 ErickInteW 01:44, 25 юни 22

как важно выводить
клопов в доме . Служба Изосепт работает в МСК, поможет Вам избавиться от клопов и клещей..

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама