Доброволното формирование в Елена в помощ на полицията

15:07, 06 апр 20 25 2322 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Десет мъже от Доброволното формирование в Елена втора седмица са на помощ на общината и Районното полицейско управление за спазване на противоепидемичните мерки в условията на извънредно положение.

Включването на Доброволното формирование, създадено преди четири години, стана по решение на Общинския оперативен щаб, а със специална заповед на кмета на общината са разпоредени дейностите и организирането им.

Доброволците са разпределени в пет патрулни двойки, които обхождат града всеки делничен ден във времето от 17 до 21 часа. На входовете на всички обществени места на открито – парк „Калето“, спортни и детски площадки, игрища за тренировки са поставени червено-бели ленти и предупредителни табели. Доброволците следят за струпване на повече хора на открито и неспазване на противоепидемичните мерки. Предупреждават нарушителите, а при продължаващи нарушения подават сигнали до Районното управление на МВР в Елена за прилагане на санкции от контролните органи.

Членовете на Доброволното формирование са преминали всички задължителни обучения от създаването му през 2016 г. При обхождането на града те носят специална униформа, маски и ръкавици, а пред гражданите се легитимират с идентификационна карта. Преди дежурство, всеки доброволец попълва декларация, че е физически здрав, няма грипоподобни симптоми и не страда от съпътстващи заболявания. При установяване на заразяване от негова страна или на контактен с него човек с коронавирус е задължен незабавно да информира длъжностните лица.

„Нашата работа е най-вече превантивна в общата ни задача да запазим Еленския район и хората от опасната зараза. Нито доброволците, нито полицаите са в състояние да открият всеки нарушител или да озаптят ербапите, които не мислят за своето и за здравето на децата си. Самодисциплина и отговорност ще ни помогнат да се справим не само с епидемията днес, но и в личния и обществения ни живот по всяко време“, напомня председателят на доброволното формирование Иван Ботушанов, който като пожарникар и доброволец има над 30-годишен опит все на предната линия.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама