Събитията, които бяха отменени през 2020 г.

20:00, 07 апр 20 25 2488 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

2020 г. се оказа повече от изненадваща и то във всеки аспект от обичайния живот на хората. Заради извънредната ситуация бяха въведени строги ограничения за всички масови мероприятия, което засегна редица индустрии – на спорта, шоубизнеса, киното, модата и дори в религиозния живот. Нека обаче погледнем по-ведро на нещата с надежда към момента, когато животът ще се върне в обичайното си русло, а отложените забавления ще ни донесат по-голямо удоволствие от всякога. Предлагаме ви списък с най-значимите събития, които да очаквате с нетърпение.

Олимпийските Игри

Олимпийските игри, които трябваше да започнат по график на 24 юли в Токио, ще се отложат за догодина. Новите дати са 23 юли – 8 август 2021 г., а мястото на провеждането се запазва. Параолимпийските игри също се изместват за 24 август – 5 септември 2021 г.

Евровизия

Извънредната ситуация не подмина и годишното музикално състезание Евровизия. То беше отменено, като следващото издание сигурно ще бъде през 2021 г. в Ротердам. Организаторите все още не са оповестили допълнителни детайли. Всички държави посрещнаха новината с абсолютно разбиране, но това не спести разочарованието на изпълнителите, припомня Нова телевизия. Сред тях бе и представителят на България – младата и талантлива певица Виктория Георгиева. Песента, с която щеше да представи страната ни тази година – Tears Getting Sober, бе сочена за фаворит от експертите и букмейкърите, изследващи състезанието.  За съжаление, изпълнителите ще трябва да излязат с нови музикални предложения за догодина, но това не обезкуражи Виктория. Тя излезе от ситуацията по-мотивирана от всякога и обеща да работи още по-усърдно.

Всички спортни шампионати

Най-голямото разочарование за спортните фенове бе фактът, че всички значими турнири бяха отменени или отложени за неопределено време. Сред тях са Шампионска Лига, Лига Европа, Сезонът на NBA и Националната хокейна лига.

В резултат спортните клубове взеха решение да намалят възнаграждението на играчите, а добрата новина е, че никой професионален спортист не се възпротиви. Ситуацията бе възприета с разбиране от всички.

Наградите ТОНИ

Засега само отложени са и престижните театрални награди ТОНИ. Тяхното 74-то издание по план трябваше да се проведе на 7 юни в Радио Сити Мюзик Хол, Ню Йорк. Церемонията по връчването им обаче бе отменена заради извънредната обстановка. Организаторите запазват позитивния тон, като обещават постиженията на „Бродуей“ да бъдат отпразнувани на по-късен етап тази година.

Европейското първенство по футбол

Международният футбол пострада и защото бе отложено Европейското първенство. То трябваше да се проведе между 12 юни и 12 юли в 12 различни градове. На 17 март обаче УЕФА взе решение да го отложи за 11 юни – 11 юли 2021 г.

Международният Филмов Фестивал в Кан

Промени в графика се наложиха и по отношение на 73-ото издание на Международния Филмов Фестивал в Кан. Той трябваше да се проведе между 12 и 23 май, но бе отложен.

Първоначално организаторите прогнозираха, че тазгодишното събитие ще може да бъде проведено през юни или юли. Точният период обаче зависи от динамичната ситуация. Окончателното решение за това дали фестивалът ще бъде отменен или само отложен ще бъде взето на 15 април.

Великденските чествания

Заради забраната за провеждане на обществени мероприятия християнският свят също изпитва затруднения да отбележи предстоящите Страстна седмица и Великден.

Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск обяви промени в празничния си график. В името на сигурността на вярващите, той ще отслужи традиционните литургии от базиликата „Св. Петър“ без присъствието на миряни. Светите литургии обаче ще бъдат излъчвани в реално време онлайн.

В България честванията на Великден също ще претърпят промени. Литургиите ще се провеждат на открито пред храмовете, а събралите се вярващи ще трябва да спазват нужното отстояние един от друг.

Други събития

С разбиране и отговорност приеха ситуацията и редица звезди от музикалната сцена. Повечето от тях взеха своевременно решение да отменят или отложат концертите си, макар че в някои от случаите ставаше въпрос за мащабни международни турнета. Сред изпълнителите са Майли Сайръс, Аврил Лавин, Джонас Брадър, Елтън Джон, Ролинг Стоунс, Камила Кабейо и др.

Дългоочакваните изяви на световния модем подиум също ще трябва да изчакат. Отложени са седмиците на Модата в Париж, Милано и Шанхай.

Макар плановете на целия свят да претърпяха драстична промяна, реакцията на извънредното положение по-скоро сплоти различните държави. Организаторите на изброените по-горе събития и на християнските чествания посрещат трудностите с увереност, че светът ще успее да преодолее кризата скоро и ще излезе по-силен отпреди. А чаканите с нетърпения мероприятия ще ни донесат по-голямо щастие, отколкото сме се надявали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама