Огромна катедрала в Ню Йорк става полева болница

13:40, 07 апр 20 25 1929 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Огромна катедрала в центъра на Ню Йорк е превърната в полева болница в помощ на борбата срещу Covid-19, заяви нейният ръководител Клифтън Даниел, предава Нова телевизия. 

В катедралата „Св. Йоан Божественият“ в Манхатън ще бъдат разположени девет медицински палатки, оборудвани с климатик. В тях ще могат да се настанят до 200 пациенти.

COVID-19 и пандемиите от миналото (ИНФОГРАФИКА)

„По време на епидемиите от чума катедралите винаги са били използвани за такива цели“, каза Даниел и обясни, че подобна практика не е новост, то просто е ново за нас.

Служители на катедралата заявиха, че пациентите с Covid-19 ще могат да бъдат приети до седмица. Полевата болница ще се обслужва от персонал от болницата „Mount Sinai Morningside“, която се намира в съседство с катедралния комплекс.

Властите предупредиха, че гражданите трябва да се подготвят за по-лош сценарий през следващите седмици. От университета „Джон Хопкинс“ потвърждават над 368 000 случаи на заразяване в САЩ, от които смъртните случаи са 10 986. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама