Разкриха още едно отделение за болни от коронавирус в София

14:51, 07 апр 20 / София 25 2477 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Отделението по пулмология в Първа градска болница е преоборудвано за лечение на пациенти с коронавирус.  

Осигурен е отделен вход, така че лечението на другите пациенти да продължи. Създадена е организация за дезинфекция след всяка линейка и са проведени обучения на персонала, който ще се грижи за болните. Отделението разполага с 10 легла. 

Кметът Йорданка Фандъкова е разговаряла с директора на болницата за наличните защитни костюми и лични предпазни средства. „Логистичният център на София към момента разполага с достатъчен брой защитни костюми и маски и очакваме доставка на още, включително и такива за многократна употреба. С тях подпомагаме и работата на общинските болници, в които разкриваме отделения за пациенти с COVID-19“, съобщи Фандъкова.

Предстои отваряне на още две отделения за заболели от вируса - в Четвърта градска болница с 5 легла и Пета градска – с 10 легла, плюс 2 интензивни.

Първото отделение в общинска болница за лечение на пациенти с короновирус беше разкрито във Втора градска болница. През него до момента са преминали 14 пациента.

Районните кметове на ГЕРБ и СДС в София даряват 20 000 лева

Чрез даренията на районните кметове от ГЕРБ-СДС в него е внедрена високотехнологична система за телемедицина - специални устройства, поставени върху пациентите, които следят в реално време физиологичните показатели, а данните се проследяват и в медицинския център на „Сити Клиник“.

Вижте високотехнолочната система за телемедицина: ТУК  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама