Танева: Ако трябва и със закон ще задължим големите хранителни вериги да предлагат местна продукция

13:21, 08 апр 20 25 2952 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Големите хранителни магазини ще започнат задължително да предлагат местна продукция – даже, ако се наложи да бъдат накарани със закон да правят това. По този начин земеделският министър Десислава Танева коментира на брифинг в МС протестите на Сдружението за модерна търговия срещу проекта на правителството за осигуряване в търговските обекти на български продукти.

От бизнеса обявиха, че мярката би убила конкуренцията, би довела до компромис в качеството и повишение на цените.

Десислава Танева нарече всичко това „манипулации“. „В тези условия на криза значи може пенсионер с 240 лв. пенсия да я дари за битка в тази криза, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговския оператор с n на брой обекти, генериращ такива доходи, да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му в провинцията? Това е нон сенс, за всеки български държавник е унижение да коментира злоупотребата с мрежата, която са създали с годините“, заяви тя, цитирана от bTV.

По думите ѝ вече се готви Постановление на Министерския съвет, а също и законодателна инициатива. Законът е такъв и регулациите са такива, каквито се приеме да бъдат, подчерта Танева.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама