Консулът ни в Хага имал и предишни нарушения

12:09, 08 апр 20 / Политика 25 2102 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Дисциплинарно производство ще бъде образувано срещу консула ни в Хага, който беше отзован. Това обяви външният министър Екатерина Захариева на извънреден брифинг в Министерския съвет.

"Когато се прибере консулът ще му бъдат поискани обяснения от Дисциплинарния съвет и ще се прецени какво наказание да му бъде наложено", каза Захариева.

Консулът ни в Хага с такса "коронавирус", прибирал по 5 евро от българин

Тя обясни, че на 6 април е получена информация за това, че самоволно, в нарушение на законите е въведена таксата "коронавирус". "Малко са гражданите, от които е събрана такава такса. Таксата "коронавирус" за български граждани е била 5 евро, 10 евро е била за чужденци", заяви Захариева.

Министър Захариева обясни, че това не е първито нарушение на въпросния консул.

"Обяснението му е, че е искал да събира таксата, за да осигури предпазни заграждения отвън пред консулската служба. Тази служба е ремонтирана 2019 г. въведен е електронен портиер и т.н. Tой е предприел действия за наемане на прегради отвън. Но какъвто и да е той, не може в грубо нарушение на законите сам да събираш такса от български граждани", категорична е Захариева. Тя беше категорична, че парите, взети за такса "коронавирус", ще бъдат върнати.

"Всеки ден има случаи на хора, на които МВнР помага да се приберат у нас", обясни тя. Министърът на външните работи призова българите да пътуват само в краен случай. "Българските власти не могат да вдигнат карантина друга държава", подчерта Захариева.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама