Гешев иска мораторум на заплатите в съдебната власт

12:28, 08 апр 20 25 2082 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Главният прокурор Иван Гешев поиска от Прокурорската колегия да предложи на Пленума на Висшия съдебен съвет приемането на решение за налагането на мораториум до края на 2020 г. върху актуализирането на заплатите на съдии, прокурори и следователи, на съдебните служители в прокуратурата.

Разрастващата се пандемия от COVID-19 изисква вземането на всички необходими мерки, както за опазване живота и здравето на хората, така и за запазване на икономическата стабилност и качеството на живот в страната. Настоящата безпрецедентна ситуация изисква борба с всички налични ресурси за ограничаване разпространението на заразата, водеща неизбежно до негативни икономически последици”, аргументира предложението си Гешев, цитиран от прокуратурата.

Борбата с битовата престъпност продължава и в извънредно положение

Той обръща внимание, че изпълнението на мерките по време на извънредното положение ще продължи да влияе отрицателно върху изпълнението на бюджета и ще има за последица финансова нестабилност във всички сектори, включително и след овладяване на заплахата от пандемията. Иван Гешев заявява, че обстоятелствата изискват финансова дисциплина, съобразяване с възникналите затруднения в бюджетната сфера и солидарност. 

Предложенията на главния прокурор трябва да бъдат внесени като извънредна точка за утрешното заседание на Пленума на ВСС.

Солидарност в 12 без 5: депутати и министри даряват заплатите си

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама