Удължаване на летния семестър с 30 дни искат студентите

07:21, 09 апр 20 25 1944 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Без учебни занятия и изпити във висшите училища до 13 май, удължаване на летния семестър с 30 дни, онлайн кандидатстудентски и държавни изпити, както и намален наполовина наем за общежития за април и май за всички студенти, които считано от началото на този месец не ги обитават.

Tова са само някои от общо 16 искания на  Националното представителство на студентските съвети, изпратени до Министерството на образованието и до висшите учебни заведения у нас, предава БНР. 

6000 студенти искат на бригада в САЩ

Студентските съвети настояват още да бъде удължена забраната за масови събития във висшите училища до края на летния семестър, да има контрол върху редовното провеждане на неприсъствените учебни занятия, да се определи механизъм за обучение на студентите, които не могат да преминат в дистанционна форма, а по отношение на стипендиите искането е те да бъдат изплатени навременно до 5 май.

От Националното представителство на студентските съвети искат също стажовете да бъдат изпълнени по преценка на съответната катедра, както и да бъде удължен срокът за плащане на наеми за общежития с не по-малко от 60 календарни дни за всеки месец в периода на извънредното положение, считано от 13 март.

Позицията на СУ: дистанционно обучение за студентите по медицина е невъзможно

Сред другите искания на студентите са във висшите училища, общежитията и работните помещения да бъдат предприети действия за постоянна дезинфекция до края на май, а учебните заведения да открият телефон за връзка със студенти, които имат въпроси относно обучение, изпити и общежития.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама