Лошите момчета в киното

19:40, 09 апр 20 / Любопитно 25 1968 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Скорошно проучване разкри кой актьор е играл злодеи в най-много филми. 

Уебсайтът guarantorloans.com състави класация от 500 актьори, изхождайки от количеството изиграни отрицателни персонажи и позовавайки се на филмовата платформа IMDb.

Челната десетка оглавява Робърт Де Ниро - той има 19 такива роли, като се започне от дон Вито Корлеоне във втората част на „Кръстникът“, за която получи „Оскар“, и се завърши с Нийл Маколи в „Жега “ (1995). Запомняща се е и ролята му на Луис Гара във филма „Джаки Браун“ на Куентин Тарантино и тази на Джими Конуей в „Добри момчета“ на Мартин Скорсезе, съобщи "Индипендънт", цитиран от БГНЕС. 

Снимка: IMDB

На второ място е Питър Стормаре, който е изиграл 17 злодеи, най-запомнящи от които са ролите му във „Фарго“, „Големият Лебовски“ и „Лоши момчета 2“. Само на роля зад него е Рон Пърлман - „Книгата на живота“, „Полицейска академия“, „Мъже в черно“ и други.

В първата десетка влизат и Тим Къри, Джеймс Уудс, Вини Джоунс, Гари Олдман, Кристофър Уокън, Малкълм Макдауъл и Самюел Л. Джексън.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама