Борисов няма да търси отговорност от Караниколов за скандала с ББР

15:26, 09 апр 20 / Политика 25 2488 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Министърът на икономиката Емил Караниколов няма да понесе отговорност за скандала с Българската банка за развитие (ББР) по отношение на заема от 75 млн. лева. Това заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция в Министерския съвет.

Акцент на деня: Шат на банката главата

„Най-малкото трябваше да се обадиш, че даваш 75 млн. лева кредит, обади се и ми кажи, че сделката е чиста. Не съм знаел, ако знаех - нямаше да им дам да отпуснат този кредит", каза той, цитиран от Нова телевизия.

На въпрос дали Борисов е подведен от фалшиви новини за отпуснатия заем, какъвто коментар направи директорът на банката в оставка Стоян Мавродиев, премиерът заяви, че не се чувства подведен.

„Най-малкото звънни и ми се обади – чиста е сделката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е сериозно. След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаех, няма да им дам. Основната задача на правителството е да запази пари за заплати и пенсии за жизненоважни системи на държавата. Изпадали сме в ситуация, в която пенсията е ставала 3 долара. И знаем какво е било“, допълни той.

Премиерът каза, че за него темата вече е затворена и помоли журналистите повече да не го питат за нея.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама