Не се очертава затопляне на отношенията между главните мъже в държавата

11:44, 10 апр 20 / Политика 25 1521 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Според политолозите Антоанета Христова и Татяна Буруджиева затопляне на отношенията между главните мъже в държавата не се очертава. Двете анализираха интервюто на Румен Радев в специалния формат на bTV  - „Питай президента“.

Радев: Народът не е публика, от която се очаква да аплодира Борисов

Отношенията няма да се променят, но принудително смекчаване на тона видяхме още вчера. Интервюто на президента беше изключително насочено към справяне с проблема, който си бе създал самичък – да атакува управляващите за кризата по време на кризата. Поради което се наложи да направи кризисен пиар, който да е насочен към собствения му имидж“, коментира Христова. 

По думите ѝ президентът има невярното убеждение, че обединява народа: „Може и за определени групи той да казва истината и да бъде коректив, но за много голяма друга част от обществото той не е обединител“, добави Христова.

Според Татяна Буруджиева обаче въпреки критиките си, президентът е показал, че е готов да си сътрудничи с правителството за справяне със ситуацията. Причината – не е наложил вето върху извънредните мерки, въпреки острия тон към управляващите преди дни.

Радев не наложи вето на промените в извънредното законодателство

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама