Пробното преброяване: само електронно

12:26, 10 апр 20 25 1438 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта. Ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна, обявиха от НСИ. 

Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Образци на преброителните карти са достъпни и в момента на сайта на Преброяване 2021.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. 

 Националното преброяване ще се проведе през януари 2021 година.

Изместват пробното преброяване през април

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама