Томи Хилфигер заменя манекените с холограми в дигитални модни ревюта

20:00, 10 апр 20 / Любопитно 25 1913 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Томи Хилфигер обмисля да създаде дигитални модни ревюта, използвайки аватари и холограми вместо модели и манекени от реалния живот, съобщи "Контактмюзик", цитиран от БГНЕС.

Модната марка експериментира с аватари и холограми в иновационния си център в Амстердам, а шефовете й заявиха, че могат да се обърнат изцяло към „виртуални ревюта и шоу събития“.

"Опитваме се изцяло да дигитализираме тази стойностна верига и да активираме виртуални ревюта", каза Даниел Грийдър, главен изпълнителен директор на „Tommy Hilfiger Global“ и „PVH Europe“.

Гридър добави, че биха могли да продължат практически с дигитализираните шоута дори след като здравната криза е преминала.

„Направихме някои тестове, това е нещо ново и мисля, че крайният потребител и търговията ще го харесат. Щом този вирус свърши и ние се върнем към нормална работа, ще се опитаме да го приложим в рамките на няколко месеца. Технологията вече съществува, тя е тествана от нас и виждаме големи възможности да вървим в тази посока", каза той.

Основателят и титулярният дизайнер Томи Хилфигер се стреми да бъде отворен за нови възможности, като каза, че чрез технологията могат да бъдат достигнати "нови творчески висоти".

„От първия ден винаги съм слушал какво иска потребителят и го приех като отправна точка за моите дизайни. Дигиталните технологии се превърнаха в нещо, без което повечето от нас вече не могат да живеят - никога това не е било по-вярно, отколкото в съвременния живот. С развитието на технологията нараства и способността й да ни обединява и да достигаме нови творчески висоти. Не мога да разкрия още как точно това ще се случи в бъдеще, но мога да обещая, че най-доброто тепърва предстои!", обчсни той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама