Без организиран туризъм до 13 май нареди Ангелкова

18:25, 10 апр 20 / Политика 25 1759 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Министърът на туръзма Николина Ангелкова издаде нова заповед, с която спира организираните туристически пътувания до 13 май включително. Става дума за пътуванията на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически
посещения от вътрешния туризъм.

Новият документ се базира на удълженото от Народното събрание до същата дата извънредно положение в България заради глобалното разпространение на COVID-19, съобщиха от Министерството на туризма. Заповедта е в изпълнение на мерките на държавните институции за ограничаване на пандемията и за запазване живота и здравето на хората.

Туроператори искат целеви безлихвени кредити

"За нас това е първостепенна задача и аз апелирам към всички представители на бизнеса, местната власт и туристите да изпълняват стриктно изискванията, за да намалим разпространението на вируса. Само с отговорно поведение можем да допринесем за ограничаване на опасността и с общи усилия да приближим времето за възстановяване на пътуванията и нормалната работа на туристическите фирми и обекти", коментира министър Ангелкова.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама