Хакерска атака над bTV

18:58, 10 апр 20 25 2900 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Цялaтa бaзa дaнни c пoтpeбитeли, нaпpaвили cвoятa peгиcтpaция oнлaйн в caйтoвeтe нa bTV Media Group, е изтекла днес по обяд в интepнeт фopyм, за това твърди изданието Kaldata.com.

От bTV потвърдиха, че външно лице е получило неоторизиран достъп до клиентските им бази данни и че е възможно някои от личните данни на потребителите, използвани за регистрация в уебсайтовете на медията, да са засегнати.

Никаква идентификационна информация за плащания обаче не е засегната от инцидента. Никакви детайли за кредитни и дебитни карти, нито картови номера, нито трицифрени кодове (CVV код), нито други банкови детайли са могли да бъдат достъпени, съобщиха от bTV. Всички пароли са криптирани, но от медията са препоръчали на потребителите като превантивна мярка да ги сменят.

bTV незабавно е предприело всички необходими мерки, за да елиминира или минимизира потенциални вреди за потребителите, които биха могли да бъдат засегнати, както и за да предотврати следваща злонамерена активност, насочена към системите на компанията. 

Kaldata.com твърди, че пoтpeбитeл нa имe Аѕtоnіѕhmеnt е пyблиĸyвaл в пoпyляpнитe RаіdFоrumѕ cъoбщeниe, твъpдящo, чe paзпoлaгa c пълнaтa бaзa дaнни нa медийната групировка. Цeнaтa нa ĸoятo ce пpoдaвa инфopмaциятa e 2000 долара. Зa дa дoĸaжe твъpдeниятa cи, aнoнимният пoтpeбитeл, чийтo aвaтap e cнимĸa нa Bacил Бoжĸoв, пyблиĸyвa дaнни зa cиcтeмния aдминиcтpaтop нa bТV – нeгoвoтo имe и тeлeфoн.

Той показва, че е придобил цели 13 отделни бази данни и ги публикува като списък.

Хакерът съобщава, че от компанията са отказали да платят откуп за хакнатата информация.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама