Каракачанов: Кабинетът не може да замрази военните проекти

10:51, 11 апр 20 / Политика 25 2103 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

'Подскачам като чувам неверни твърдения. Няма милиард и половина за бронирани машини. Сумата е милиард и 200 милиона. Проектите за корабите и бронираните машини са гласувани в Народно събрание, няма как да се замразят от кабинета. Проектите не се плащат еднократно, а разсрочено. Корабите ще се изплащат 6 години, а машините 9 години".

Това заяви в ефира на bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на призивите на лидера на БСП Корнелия Нинова за замразяване на военните проекти и пренасочване на средствата към мерки в подкрепа на хората, засегнати от ограниченията заради коронавируса.

„След големите кризи идват напрежение и конфликти, и милионите нелегални мигранти. Сега тя иска да вземем от полицията и армията, които защитават българите”, продължи Каракчанов.

Без внос на плодове и зеленчуци до изчерпване на българските иска Каракачанов

Той обясни и предложението за ограничаване на вноса на плодове и зеленчуци до изчерпването на българската продукция. Каракачанов е категоричен, че предложението не е в нарушение на принципите за конкуренция. „Всички европейски държави въведоха някаква форма на протекционизъм”, уточни вицепремиерът.

Вицепремиерът коментира снимката в социалните мрежи, на която се вижда, че стои в Градската градина в София на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов. Каракачанов обясни, че пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната.

Той не смята, че е нарушил правилата за забрана за посещение в паркове и градинки. Според вицепремиерът трябва да се намерят необходимите мерки хората да излязат навън, на въздух. Минути след коментара му, премиерът Борисов, по време на брифинг в МС каза: „Колегата Каракачанов седнал на пейката за една минута – да го глобят, той така или иначе няма заплата”.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама