Пусти паркове в София, махнаха пейките пред храм „Свети Георги”

15:22, 11 апр 20 / София 25 2454 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Парковете в София останаха почти пусти въпреки топлото време в първия ден на уикенда, предаде БГНЕС. Заради противоепидемичните мерки и наложената забрана за безцелни разходки алеите са празни, а от обичайните гледки на пиещи бира младежи по пейките няма и спомен. Единствено могат да се забележат собственици на кучета или велосипедисти, които обаче се движат предимно поединично.

Входовете пък са преградени с полицейски ленти, а патрули следят стриктно за спазването на забраните.

Снимка: БГНЕС

Пейките в градинката около столичния храм „Свети Георги” на Петте кьошета пък бяха премахнати. Мярката се налага заради въведеното извънредно положение в страната и с цел да се предотврати събиране на граждани навън и най-вече на открити обществени места – забраната за паркове, градски градини, на детски и спортни площадки е в сила до 13 май, до когато е обявено и извънредното положение заради пандемията от коронавирус.

Целият ресурс на Столична полиция ще бди над парковете и улиците

Преди няколко дни полицията предприе и друга стъпка за ограничаване на хората от посещение на зелените площи в София – на редица по-малки паркове и градинки, главно в централната част на града, бяха поставени ограничителни ленти.

Снимка: БГНЕС

Според последните промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение за разходка в парка нарушителите биват глобявани с 300 лева, вместо с досегашния размер на санкцията – 5000 лева. При повторно нарушения обаче глобата скача на 1000 лева.

Снимка: БГНЕС

Преди ден вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов беше заснет от гражданин да стои в Градската градина на пейка и разговаря със своя пиар Александър Урумов.

Каракачанов обясни, че пейката е извън границите на градината и е точно срещу сградата на Министерството на отбраната. Според вицепремиера той не е нарушил правилата за забрана за посещение в паркове и градинки. Относно това премиерът Борисов коментира единствено: „Да го глобят, той така или иначе няма заплата”.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама