Политици честитят Цветница

13:58, 12 апр 20 / Политика 25 2951 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Ето с какви думи политиците честитиха днешния празник - Цветница. 

Думите на президента Румен Радев

"Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар – влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общност, които честват Христовото Възкресение. Към всички отправям скрени поздравления и пожелавам здраве и сила".

Радев: Народът не е публика, от която се очаква да аплодира Борисов

"Нека помним, че неведнъж през вековете българският народ е преодолявал тежки социални, икономически и политически трусове. Надмогвал е кризите заедно и с висок имунитет на духа. Изправени пред общо изпитание, нека не допуснем никой да се почувства обречен или изоставен", пише Радев. 

"Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна, временна мярка, която има смисъл само при висока отговорност от всеки от нас. Всеки вярващ, всеки гражданин със свободна и етична мисъл, нека бъде опора за своето семейство, за своите близки, приятели и съседи. За всеки, който се нуждае от подкрепа", призовава президентът. 

"Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни. Пожелавам на всички светъл празник и умножена сила на вярата, която лекува страхове, учи на състрадание и съпричастност и възкресява надеждата в собствените ни възможности". 

Думите на столичният кмет Йорданка Фандъкова

"Честита Цветница и честит имен ден на всички именици! Специален поздрав за всички със снимки от пролетните градини на София! С пожелания за здраве и светлина в сърцата ни. Останете си вкъщи!"

Думите на външния министър Екатерина Захариева

"Честита Цветница! Този скъп за народа ни християнски празник е символ на доброто и вярата. В очакване на Възкресението да си пожелаем здраве и дълголетие. Отбелязваме Цветница в ограничителните условия на световна пандемия. Нека си останем у дома, да дарим близките си с обич и да съхраним българските традиции независимо от трудностите, които ни поднася животът. Честит празник на всички именици!"

Думите на председателя на ЕАЦС Цветан Цветанов

"Днес е Цветница! Честит празник на всички именици! Нека Бог е с нас и в нас, за да бъдем мъдри и отговорни! Нека днес окичим дома си с една метафорична върбова клонка за здраве и благоденствие на семейството и близките ни и нека си останем у дома в акт на уважение към живота, който ни е даден да съхраняваме!"

Думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева 

"Цветница е! Вход Господен в Йерусалим! Предвестник на Възкресението! Символ на земната радост и небесната благодат! Честит празник на всички именици! Бъдете здрави, милосърдни, благородни! Вярвайте в силата на доброто ! Пролетта е светлина, пробуждане, утро с аромат на диворастящи цветя! Пролетта е надежда, възраждане, блян! Прегърнете надеждата! Бъдете благословени и се пазете!"

Думите на Даниела Дариткова

"Днес празнуваме Цветница! Прекрасен празник, свързан с посрещането на Исус Христос в Йерусалим. Народът, виждайки в Христа очаквания Спасител, с възторг размахвал палмови клонки, хвърлял цветя дето минавал Той! Всички пеели и възклицавали „Осанна! Благословен е Идещия в име Господне!" Честит празник на всички именици! Здраве, сили и вдъхновение за добротворство. Честит имен ден на милата ми майка! За първи път и нашето семейство няма да се събере за Цветница. Макар и физически разделени, да бъдем заедно в мислите и сърцата си. С упование и надежда да гледаме към следващите празници, когато пак ще бъдем заедно, но сега да си останем у дома!"

 
 
Думите на Лиляна Павлова
 
"Честита Цветница! Пожелавам ви пъстротата и красотата на празника да е във вашите мисли и сърца.
Честит имен ден на всички, които носят имена на цветя!"
 
 
Думите на лидера на БСП Корнелия Нинова

"Честит и светъл празник Цветница, българи. Бъдете здрави и непоколебими духом. Днес поздравяваме съседите си от терасите и приятелите в социалните мрежи. Но скоро отново ще бъдем заедно и по- силни отпреди. Бъдете щастливи със семействата си. Честито на празнуващите с красиви цветни имена". 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама