Столицата ще спести от средствата за летни цветя

09:55, 12 апр 20 / София 25 2257 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

"Превърнахме цветните градини на София в част от любимите места на столичани. Вече цъфтят лалетата и теменужките, които засадихме миналата есен. В новата ситуация е нужно да се откажем от някои допълнителни разходи. Затова с колегите ми решихме, че ще спестим и от средствата за лятно зацветяване", написа в социалните мрежи столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

"В градините ни това лято ще заменим цветните фигури със зеленина. Ще запазим цветни две места през цялата година – цветното слънце пред народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и гербът на града ни при алея „Яворов“. Те ще ни напомнят за цветята, които догодина отново ще ни радват и за градините, в които отново ще можем да се разхождаме. Останалите места ще оставим зелени през лятото и есента".

Пусти паркове в София, махнаха пейките пред храм „Свети Георги”

"Продължаваме засаждането на нови дървета покрай улиците и булевардите, защото това е част от мерките за по-чист въздух. Започнахме засаждането на 1100 дървета през тази пролет. Продължаваме и засаждането на 800 млади фиданки на територия на Борисовата градина", става ясно от думите на Фандъкова. 

"Честита Цветница и честит имен ден на всички именици! Специален поздрав за всички със снимки от пролетните градини на София! С пожелания за здраве и светлина в сърцата ни! Останете си вкъщи!", призова още веднъж столичният кмет. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама