Медици аплодираха всички онези избрали да останат вкъщи на Цветница

22:18, 12 апр 20 25 2996 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

В 21 ч тази вечер медици от "Пирогов" излязоха пред входа на болницата, за да отправят аплодисменти към гражданите, които стриктно и отговорно спазват мерките за сигурност и си останаха вкъщи на Цветница.

Жестът на лекарите е препратка към аплодисментите, които още в началото на епидемията хората отправяха от балконите си към всички медици на първа линия.

"Бъдете и Вие отговорни и солидарни, останети си вкъщи! Благодарим Ви!", пишат в публикацията към видеото в официалния профил на "Пирогов" медиците.

Същото сториха и лекарите от ВМА. "Благодарим, че останахте вкъщи! Всичко ще бъде наред", написаха от Военномедицинската болница.

Към софийските си колеги се присъединиха и медиците от УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.

На брифинга тази сутрин от Националния щаб и Лекарския съюз изразиха сериозни опасения заради неспазването на мерките и предупредиха гражданите, че ако това продължи, заразените с коронавирус рязко ще се увеличат и здравната система няма да може да издържи на натиска.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама