Десетки милиони са гледали Андреа Бочели

07:20, 13 апр 20 / Свят 25 2067 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Италианският тенор Андреа Бочели изнесе солов Великденски концерт от празната Миланска катедрала, който се предаваше на живо за милиони хора по света, изолирани по домовете си заради пандемията от коронавируса.

Спектакълът „Музика за надежда“, който беше излъчен в YouTube от катедралата Дуомо в Милано, е гледан повече от 22 милиона пъти до сега.

Придружен от органист, Бочели изпя четири песни във великолепната готическа сграда и завърши с изпълнение на "Amazing Grace”, застанал на стълбите на храма. Докато траеше последното му изпълнение беше излъчен колаж от кадри, показващи празните улици на Париж, Лондон и Ню Йорк.

"В деня, в който празнуваме вярата в живота, който триумфира, имам честта и щастието да отговоря с „Да” на поканата на управата на град Милано”, заяви звездата в съобщение, излъчено преди концерта, съобщи БГНЕС.

"Благодарение на музиката, излъчвана на живо, обединяваща милиони стиснати ръце навсякъде по света, ние ще прегърнем пулсиращото сърце на нашата наранена Земя", каза Бочели.

Регионът Ломбардия, чиято столица е Милано, е най-силно засегнат от коронавирусната криза в Италия, с повече от 9 000 смъртни случая.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама