Термокамери в театрите и кината след епидемията

10:30, 13 апр 20 / Култура 25 3273 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Термокамери ще бъдат разположени във всички културни институти, след като мине епидемията. Това съобщи министърът на културата Боил Банов по БНТ.

„Този вирус ще продължи да съществува и след 13 май, затова ще поставим термокамери, които да измерват температурата на зрителите. Така те ще са по-спокойни, когато посещават културни събития. А нашите събития винаги са свързани с посещението на много хора“, посочи Банов.

По една минимална работна заплата и осигуровки на свободните артисти за 3 месеца

Предстои и създаването на регистър на свободните артисти. Според Банов 25% от артистите у нас работят на свободна практика. Те вече бяха подкрепени с три минимални работни заплати, заедно и осигуровките, като се има предвид два месеца извънредно положение и един месец след това. „При тях ще се стартират и много програми и проекти. Сериозно ще се увеличат парите за създаване на нов продукт и за разпространение на вече създадени такива. Ще бъде удължен срокът на проектите, ще се променят и условията в частта административни разходи, които до сега са били 10%. Сега това перо ще се качи поне на 25%. Всички заети ще могат да имат заплата през проекта“, обясни Банов.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама