Пазарите може да бъдат отворени след Великден

16:29, 13 апр 20 25 2108 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Автор: Даяна Дюлгерова

Държавата обмисля след Великден да отвори отново пазарите. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на пазара "Димитър Петков“.

До 15 април включително общинските пазари ще работят и хората ще могат да си напазаруват плодове и зеленчуци за празниците. Днес обаче договорите на трима търговци на Женски пазар са били прекратени заради неспазване на мерките срещу заразата.

Ананиев уточни, че здравното ведомство извършва проверки и в търговските обекти.  „Поддържаме връзка с големите търговски вериги. Разбрали сме се вътре в самия магазин да се организира спазването на изискванията, а навън с помощта на органите на реда да се следи за дистанция от метър и половина - два, без да има наплив“, обясни той.  

За Великден пазарите остават затворени, но ако се установи дисциплина в поведението на търговците и купувачите ще бъдат отворени след празниците.  

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама