Без валежи в сряда, облаците намаляват

06:40, 15 апр 20 25 2408 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

В сряда от северозапад валежите ще спират, най-късно и в югоизточните райони, а
облачността ще започне бързо да се разкъсва и намалява. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне до умерен. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса. Максималните температури ще са между 9 и 14 градуса.

По Черноморието от север валежите ще спират, след обяд и по южното крайбрежие, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен север североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 9 - 11 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Снеговалежите ще спрат, а след обяд и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около минус 4 градуса.

През нощта срещу четвъртък бързо ще се изясни навсякъде и през деня ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабне още и ще се ориентира от запад. Сутринта ще е все още сравнително студено, но ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

В петък ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е от западсеверозапад, слаб до умерен. Дневните температури в повечето райони ще надхвърлят 20 градуса, на места ще достигат 25-26 градуса. Ще се повишат и минималните.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама