Църквата с щедро дарение за жандармеристите

14:28, 14 апр 20 25 1909 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В Страстната седмица Българската патриаршия и Софийската митрополия дариха 800 предпазни шлема на Жандармерията, чиито служители са на първа линия в тези трудни времена на пандемия, съобщи БГНЕС.

„Вярна на своята традиция и своя завет, БПЦ в лицето на Негово Светейшество сега прави едно скромно дарение на Жандармерията. С него тя цели да подпомогне хората, които ще опазват реда, които ще бдят онова, което е разпоредено, да бъде спазвано. Така заедно с общи усилия като граждани на България ще успеем да постигнем отново да бъдем свободни, да бъдем в радостта в празници и делници и всеки да продължи своя живот в здраве, благочестие, мир и единство“, заяви Белоградчишки епископ Поликарп, който е викарий на Софийската митрополия.


Снимка: БГНЕС

Директорът на жандармерията ст. ком. Красимир Добрев подчерта, че с този жест и дар БПЦ засвидетелства своята признателност към системата за сигурност. „За нас е чест и привилегия и с благодарност приемаме направеното дарение от светата Българска църква. Това дарение много ни задължава. Като служители и хора изказваме още веднъж нашата благодарност за направения дар от църквата към нас. Уверявам ви, че тези предпазни шлемове ще бъдат раздадени незабавно на нашите служители, които са ежедневно, ежечасно и денонощно на първа линия. С тях ще можем да запазим живота и здравето им. Още веднъж изказвам нашата благодарност към направеното дарение“, каза старши комисар Добрев. Той заяви, че българинът спазва правилата в тези времена на строги ограничения, които макар и тежки са необходими, за да се опази живота на нацията.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама