НАСА предлага фантастична възможност да „отидете“ на Марс

21:00, 14 апр 20 / Култура 25 4206 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Благодарение на технологията за виртуална реалност не е нужно да купувате билет на цена от 500 000 долара за пътуване до Марс. Виртуално пътуване до Марс сред комфорта на вашия дом вече е възможно, съобщава „Сабах“, цитиран от БГНЕС. 

Коронавирусът обърка плановете на НАСА за връщане на Луната

НАСА предлага фантастична възможност да „отидете“ на Марс, червената планета, която е на около 80 милиона километра от Земята. Изпълнителният директор на “Спейс Х“ Илон Мъск, който мечтае да засели хора на Марс, по-рано обяви, че билет за пътуване до Червената планета може да струва под 500 000 долара, като каза, че цифрата може да падне до под 100 000 долара с времето.

Но НАСА има по-атрактивно предложение за тези, които искат да видят Марс. Освен това е безплатно. НАСА предлага симулатор, който ви позволява да пътувате до повърхността на Марс с превозното средство Кюриосити. Със сондата Experience Curiosity е възможно да погледнете Марс през „очите“ на превозното средство.

Кометата „Атлас” се разпада

Селфи на роувъра на НАСА показа превозното средство на мястото, докъдето е достигнало, скален масив от Марс, направена на 5 август 2015 г. и предоставена от НАСА на 8 октомври 2015 г. Тези, които се чудят какво би било да стъпят на Марс, могат да започнат пътуването към планетата, като кликнат върху линка accessmars.withgoogle.com

Със симулатора можете да се придвижвате по Марс и да изследвате досега неоткритите части на планетата му. Тези виртуални обиколки са напълно безплатни. Разделителната способност ще бъде по-ясна, ако получите достъп до нея от компютър или таблет. 

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама