Акцент на деня: Политическо разпяване

17:30, 14 апр 20 / Политика 25 2410 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Пореден ден на политическо разпяване - участниците са познати, репертоарът - също. Те обаче не се уморяват да представят на публиката старата песен на нов глас с надежда, че този път ще се откроят повече и ще спечелят симпатиите на аудиторията.

Президентът Радев за пореден път се разграничи от управляващите и действията им в условията на кризата с коронавируса. Държавният глава отново призова за адекватни социално-икономически мерки и съставяне на план за поетапно излизане от кризата. Радев използва случая да разкритикува политиците, че изземват функциите на лекарите и взимат решения основани на паника и страх, а не на обективни данни.

За да илюстрира по-ясно тезата си държавният глава заяви: "Апелите трябва да бъдат към разума на българите, който те проявяват, а не да се насажда страх и паника. Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е в момента. Предпочитам гласа на разума, колкото и да ми струва".

Радев заяви, че липсата на убедителни социални и икономически мерки води до обезверяването на българите. По думите му, ако здравните мерки бъдат компрометирани, това няма да е заради безотговорността на българите.

Днес се откроиха и думите на главния прокурор Иван Гешев, който посочи, че част от политическата класа дава всичко от себе си, за да загубим битката с коронавируса. Той заяви, че войната сега е за живота и здравето на българските граждани, а твърденията, че ще умрем от глад за два месеца са икономическа спекулация. "Много ме дразни опитът на част от българската политическа класа да използва тази война с вируса, за да извлече политически дивиденти", коментира още Гешев и посочи, че в други времена тези фигури биха били определени като мародери. Той изрази надеждата си, че кризата ще раздели лошите от добрите хора, зърното от плявата.

Държавният оркестър отдавна не звучи добре, изгубил е своята мелодичност и синхрон. Солистите не могат да се разберат кой е по-добър и в опита си да се докажат създават невъобразима какофония, в която заглушават и най-верните тонове. За съжаление билетите за този концерт са разпродадени, а на горката публика не ѝ остава нищо друго освен да изтърпи програмата с надежда скоро изпълнителите да приключат с импровизациите и да влязат в ритъм. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама