Bank of America: 95% от глобалните инвеститори очакват рецесия

16:02, 14 апр 20 / Свят 25 2525 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Общо 93% от инвеститорите предвиждат икономическа рецесия през тази година, показа редовно бизнес проучване на Bank of America, публикувано във вторник, пише БНР.

Освен това 57% от тях подчертават, че възстановяването от кризата с COVID-19 по-късно през годината представлява най-големият риск за инвеститорите на капиталовите пазари.

Какви помощи дават в другите страни и какви у нас заради коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

Проучването също така посочва, че нивото на инвеститорските пари в наличност е скочило до 5,9%, което е най-високото ниво след терористичните атаките на 11 септември 2001 г. срещу САЩ.

Едва 15% от анкетираните очакват т.нар. "V-образно" икономическо възстановяване - стръмен спад, последван от рязък подем. 22% смята, че възстановяването ще бъде "W-образно". 52% от инвеститорите предвиждат възстановяване във формата на "U" - стръмен спад, последван от период на "лазене" по дъното, чак след което да последва силно възстановяване.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама