ООН: Вихри се опасна епидемия от дезинформация

07:24, 15 апр 20 / Свят 25 2575 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Пандемията от Covid-19 предизвиква опасна епидемия от дезинформация, заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, без да споменава конкретни страни или медии, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Как да разпознаем и спрем митовете за коронавируса

"Сега трябва да се набляга на науката и солидарността, обаче т.нар. здравни съвети се оказват вредни. По вълните се разпространяват лъжи, конспиративни теории заливат интернет, а омразата се разпространява светкавично, заклеймявайки и клеветейки хора и цели групи", заяви Гутериш.

Светът трябва да се обедини срещу тази болест, истинската ваксина е доверието и трябва да имаме доверие на науката, добави шефът на ООН.

Той приветства "журналистите и всички други, които проверяват фактите в планината от неверни истории и публикации в социалните мрежи". "Нека заедно да отхвърлим лъжите и глупостите, за да изградим един по-здрав, справедлив и издръжлив свят", призова Гутериш.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама