7 положителни проби от 60 теста в столичните „Филиповци“ и „Факултета“

19:00, 15 апр 20 / София 25 3379 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

7 са положителните проби за коронавирус в столичните квартали „Факултета“ и „Филиповци“. Това сочат данните на Столичната регионална здравна инспекция. В хода на епидемиологичното проучване от служители на инспекцията са направени 60 бързи теста.

На хората, чиито проби са положителни, са взети и такива за PCR. Към момента те нямат клинични изяви. СРЗИ констатира, че контактните лица са над 150 човека. Тяхното състояние ще бъде проследявано.

По-твърди мерки заради коронавируса в столицата

„Спецификата на тези райони, с оглед гъстотата на населението и фактът за късното търсене на лекарска помощ от страна на проявилите симптоми, е причина за по-бързо развиване на усложнения причинени от заболяването. По последни данни има 6 бр. починали от кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, като в болници в София има двама в по-тежко състояние в реанимация и 10 души с по-лека проява на заболяването в отделенията“, уточняват от СРЗИ.

В кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ въвеждаме по-строг режим на придвижването, съобщи по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа "Фейсбук".

Столичната дирекция на вътрешните работи организира контролно пропускателни пунктове на изходите. Задължително е всички работещи да се снабдят със служебни бележки от работодателите си, които да педставят при проверките. Това решение е взето заедно с Националния оперативен щаб на среща при министър председателят г-н Борисов.

Поставиха КПП-та в няколко столични квартала

Ген. Мутафчийски информира, че регистрират по-голям брой заразени с COVID-19 в двата квартала. Заедно с д-р Пенчев, директор на столичната здравна инспекция, организираме тестването на всички установени контактни граждани.

Продължаваме с дезинфекцията в рисковите квартали. Екипи на аварийната дирекция на Столична община, на кмета на район „Красна поляна“ и почистващите фирми дезинфекцират ежедневно „Филиповци“ и „Факултета“.

Събирания на групи от повече хора в тези квартали няма да бъдат допускани. Моля, гражданите, да спазват указанията на полицията и на здравните инспектори, които са на място.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама