И Африка остана без футбол

13:30, 15 апр 20 / Спорт 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Африка бе един от малкото континенти, на който продължаваше да се играе футбол. Последната държава, в която се играеше футбол бе Бурунди, чието първенство не беше спряно и по време на пандемията от COVID-19. От вчера обаче първенството в африканската държава е преустановено, макар и не заради коронавирус, предава AIPSmedia.com.

Ревериен Ндикурийо, президент на местната футболна федерация, заяви на пресконференция в столицата Бужумбура, че шампионатът е спрян, за да се направи оценка на футболните стадиони в страната. Тази мярка е наложителна, тъй като е доста възможно някои от спортните съоръжения да бъдат използвани за предстоящите президентски избори на 20 май.

ФИФА автоматично удължава договорите на футболистите

Четвъртфиналните срещи за Купата на страната бяха изиграни през уикенда, а до края на първенството остават три кръга. Бурунди обяви своя първи случай на заразен с COVID-19 на 31 март, а оттогава насам здравният министър Таде Ндикумана потвърди общо пет случая с коронавирус.

По предварителна програма първенството трябва да завърши на 30 май. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама