Тръмп: САЩ са преминали пика на епидемията

10:54, 16 апр 20 25 2841 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Съединените щати са преминали пика на заболяванията от коронавирус в страната, заяви на редовния си брифинг американският президент Доналд Тръмп.

„Битката продължава, но данните на национално ниво показват, че сме преминали пика по отношение на новите случаи. Надяваме се, че тенденцията ще се запази и ще продължим да постигаме забележителен напредък“. 

Тръмп спря финансирането на СЗО, ЕС осъди решението му

Снимка: БГНЕС

Според Тръмп подобно развитие на ситуацията позволява на властите да обявят указания, посветени на възобновяване на нормалните дейности в страната. Президентът съобщи, че по-късно ще има пресконференция по този повод и поясни: 

„Ще говорим и с губернаторите и след това ще има изявление за това какво точно ще се случи. Знаете, че  щатите ще подновят нормалните си дейности, някои по-рано от други. Смятаме, че при част от тях това ще се случи преди крайния срок 1-ви май, когато изтича действието на мерките за социално дистанциране. Мисля, че това ще бъде много вълнуващ момент, който губернаторите очакват“. 

Над 2 милиона заразени с COVID-19 по света

Междувременно от Университета "Джон Хопкинс" обявиха, че броят на починалите от коронавируса в САЩ надмина 30 000. Университетът е изчислил 30 844 смъртни случая и 638 111 заразени. С това САЩ продължават да са начело в мрачната статистика на починалите от вируса в световен мащаб.

Снимка: БГНЕС

Жертвите на болестта в Италия са 21 645, следвана от Испания с 18 812. Според данните над 52 600 души са се възстановили в САЩ. Ню Йорк е най-засегнатият от пандемията щат с 14 064 смъртни случая и повече от 214 698 заразени, следван от Ню Джърси с 3 156 смъртни случая и 71 030 заразени.

По-голямата част от новите смъртни случаи дойде часове, след като президентът Тръмп заяви, че страната е преминала своя пик в новите случаи на коронавирус.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама