Каракачанов с акт за снимка в градинката пред Народния театър

17:09, 16 апр 20 / Политика 25 3084 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

На вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще бъде съставен акт за нарушаване на мерките за сигурност, които са взети в страната.

Това обясни на бирифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев, предава Нова телевизия. Причина е снимката, която преди дни обиколи социалните мрежи.

Основанието за пътуване по работа отпада през четирите почивни дни

На нея се вижда как Каракачанов е седнал на пейка в градинката пред Народния театър, а освен това не спазва и отстояние от събеседника си. Глобата, която министърът може да получи, е до 300 лева. 

До момента в страната досъдебните производства са 789, актовете по закона за здравето са 5 889, като от тях 2534 са за неносене на предпазна маска.

"Когато се вдигна патардията, се обадих на колегата ми Младен Маринов и го помолих да се направи проверка. Аз не съм седнал в тревните площи в парка, а на пейка. Градоустройствените планове и площадчето с плочките се оказа, че също се води част от парка. Днес ми е съставен акт за административно нарушение, ще си платя глобата от 300 лева". Така вицепремиерът Каракачанов коментира казуса.

Той обясни, че има предложения за часови пояс, в който да се пуснат хората да се разхождат в парка или в планина. "Надявам се това да бъде организирано. Например, предложението е сутрин от 7 до 11 ч. примерно да излизат възрастните хора, на обяд майките с деца, семействата, следобед след 16.30 примерно да излизат и хората, които се връщат от работа. Но ще видим какво ще се реши", добави Каракачанов. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама