Нови 13 заразени във "Факултета", сред тях и две деца

17:38, 16 апр 20 / София 25 2940 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

След извършени 100 бързи теста в квартал "Факултета" през днешния ден от Столична регионална здравна инспекция са установили 13 положителни проби на COVID-19, две от които на деца на 13 г. и на 2 г. На всички положителни са направени и ПСР-тестове, съобщиха от СРЗИ.

Тестовете са извършени от два екипа от 10 служители на инспекцията.

Установено е, че за едно от лицата, контактни са 32-ма души, които са част от всички 100, на които са били направени бързи тестове в рамките на днешния ден.

Снимка: БГНЕС

Считано от 0.00 часа на 16 април със заповед на директора на СРЗИ бяха въведени частични ограничителни мерки на територията на кварталите „Факултета“ и „Филиповци“.

По време на сутрешния брифинг на Кризисния щаб беше изтъкнато, че София е най-сериозното огнище на заразата. Тогава беше съобщено, че на територията на  „Факултета“ и „Филиповци“, където мерките са затегнати, има 20 положителни с коронавирус. Контактните лица на заразените с коронавирус там са многократно повече от тези, подадени към РЗИ.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама