Как COVID-19 ще промени света на бизнеса? (ИНФОГРАФИКА)

11:35, 17 апр 20 / Свят 25 3127 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

За години напред коронавирусът ще промени начина, по който пазаруваме, пътуваме и работим.

Всеки икономически шок оставя наследство. Смъртоноснният коронавирус няма да бъде по-различен, пише в своя статия Bloomberg.

Следите от подобни навици ще траят дълго, след като блокирането заради вируса отпадне, действайки като спирачки при поискване. От страна на предлагането, международните производители са принудени да преосмислят къде да купуват и произвеждат своите стоки - ускорявайки промяната след търговската война между САЩ и Китай, ще бъдат изложени на риска да разчитат на един източник за компоненти.

В света на белите якички работните места са увеличили опциите за работа от разстояние и промени – възвестявайки нова ера, в която работата от дома е все по-голяма част от обичайния график на хората.

Вирусът също обърна перспективите на икономическата политика и създаде нови приоритети.

Централните банки отново са в авариен режим, докато правителствата копаят все по-дълбоко, за да намерят пари за подпомагане на затруднените сектори.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама