Няма масова спекула с цените

10:07, 17 апр 20 25 2347 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Не отчитаме масова спекула с цените, има само единични случаи. Това обяви в „Тази сутрин“ председателят на „Активни потребители“ Богомил Николов. Той добави, че се отчита спад в цените на маските и дезинфектантите.

„За няколко седмици пазарът беше залят. Като отмине кризата се обзалагам, че ще ги виждаме тези дезинфектанти за стотинки“, допълни той.

По думите му високите цени на лимоните и джинджифилът също ще се нормализират скоро, а причината за скока е голямото търсене. Относно постановлението в големите хипермаркети да се предлагат български стоки –Николов каза, че нищо не се е променило.

„Има грешка в подхода. Ако аз бях министър щях да концентрирам усилията си в подпомагане на производителите, а не в движението на стоки, защото никой не може да дефинира какво е българска стока. Ако вземете една пръчка салам и тя е пълна с аржентинско месо, това българска стока ли е, само заради етикета“, коментира още той. 

Според председателя на „Активни потребители“ трябва да се обърне внимание на върху производителите, които имат проблеми – животновъдите, зеленчукопроизводителите и производителите на плодове. Той допълни, че при преработвателите кризата не е толкова голяма и те не трябва да влизат в конфликт с веригите, защото ще изпуснат шанса си да излязат на европейския пазар.

„Мястото на малките производители е на коопертавния пазар, за съжаление те бяха затворени заради лошата организация на един-два пазара, където пропускателният режим беше лошо организиран“, допълни той.

Пазарите няма да работят от Разпети петък до Великден

Николов коментира, че при определени хранителни вериги има много добра организация, докато при други липсва всякакъв режим на влизане и пазаруване. От „Активни потребители“ отчитат спад в тегленето кредити.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама