Кристалина Георгиева: Тази криза е различна от всички останали

13:38, 17 апр 20 25 3094 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Тази криза е различна от всички предишни.Това заяви днес управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в интервю за Японската обществена телевизия, цитирано от БТА.

Заради COVID-19: Половината свят е поискал спешна помощ от МВФ

Сегашната криза е в сферата на общественото здравеопазване и затова мерките за стимулиране на търсенето, които в миналото се използваха за възстановяване на икономиката, този път няма да доведат до възстановяване на икономиката, каза Георгиева. 

Според нея страните трябва да подхождат внимателно към възобновяването на икономическата дейност, за да предотвратят опасността от по-широко заразяване на населението. Трябва да се започне с предприятията с развита система за автоматизация на производството, посочи тя.

Преди седмица Георгиева предупреди, че през 2020 година светът може да се сблъска с най-големия икономически спад от Голямата депресия през 30-те години на миналия век.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама