„Пивоварница Kаменица“ отваря кухнята си за приготвяне на храна за нуждаещи се

15:25, 17 апр 20 25 2801 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно една година след откриването си „Пивоварница Каменица“ отваря вратите си за благотворителна топла кухня за най-нуждаещите се семейства в град Пловдив и региона. В партньорство с известния пловдивски кулинар Костадин Шанков Пивоварница организира дарителска кампания за набиране на средства за хранителни продукти, които след това да бъдат сготвени в топла храна за най-нуждаещите се в този период.

Всеки, който желае, може да допринесе към благотворителната инициатива, като направи дарение чрез платформата HelpKarma на https://bg.helpkarma.com/help/631587029018 - #ТоплаКухня и храна за нуждаещи се в Пловдив. Със събраните средства ще бъдат закупени хранителни продукти. Във връзка с идните Великденски празници целта е да се помогне на максимално много нуждаещи се. Идеята е инициативата да продължи и в седмиците след Великден.

„Целта на кампанията е в труден момент като този да можем да обединим усилия и помогнем на наистина нуждаещите се семейства“., коментира Шанков. „Радваме се, че с Пивоварница ще можем да бъдем част от тази благородна инициатива и да допринесем с малко за усмивките на толкова много хора, които имат нужда от това точно сега. Ние казваме, че най-добрите срещи започват на комина и точно сега коминът ни помага да останем свързани, макар и не физически“., споделя Маргарита Стойчева, Генерален мениджър на „Пивоварница Каменица“.

 

Цялата кампания се осъществява от екип доброволци, организирани от Костадин Шанков, и екипа на Пивоварница. Самият Костадин Шанков е популярен шеф готвач, занимава се с различни благотворителни и социални дейности и е добре познат от кулинарното предаване MasterChef.

Кампанията се прави от хората за хората и на първо място в тази ситуация е осигуряването на безопасността на екипите на място. Пивоварница е предприела всички необходими мерки за чистота, хигиена и безопасност, съгласувани и със съответните органи на реда и институции. Осигурени са необходимите лични предпазни средства за екипите. Ще се осъществява строг контрол и проследяемост, както и постоянна и редовна дезинфекция на помещенията.

„Пивоварница Каменица“ заедно с екипа на Костадин Шанков благодарят предварително на всички, които ще се включат, и се надяват чрез този жест да стоплят сърцата и домовете на повече хора в този момент, когато всички имаме най-силна нужда да бъдем подкрепяни.

 

За „Пивоварница Каменица“:

„Пивоварница Каменица“ има ключова роля в развитието не само на Каменица АД, но и като цяло за бирената индустрия в страната, разширявайки категорията и предоставяйки база, ресурси, знания и опит за правенето на различни експерименти с вкусове и типове, бира, рецепти, съставки. „Пивоварница Каменица“ е биреният храм на Каменица в Пловдив и посреща всички бирени любители с ръчно-приготвени на място бири, съчетани с подходяща храна. За повече информация посетете http://www.pivovarnitzakamenitza.bg/.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама