Нобелист: Коронавирусът е създаден в лаборатория

08:52, 18 апр 20 25 4851 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Френският вирусолог Люк Монтание, който получи Нобелова награда през 2008 г. за откриването на вируса на СПИН, изказа версията, че новият коронавирус COVID-19 няма природен произход и е създаден в лаборатория.

„Стигнахме до извода, че е извършена манипулация с този вирус ", каза Монтание пред телевизия CNEws, цитиран от БНТ. Той отбеляза, че към COVID-19 са добавени частици от вируси, засягащи имунната система на човека. „Той (вирусът) не е с естествен произход, това е работа на молекулярни биолози", смята вирусологът. "С каква цел (се е правило това? – ред.) е неясно... Моята работа е да представя фактите, никого не обвинявам, не знам кой и защо го е направил. Възможно е да са искали да произведат ваксина срещу СПИД", предположи Монтание.

Отделно в интервю за портала Pourquoi docteur Монтание заяви, че "този вирус е излязъл от лаборатория в Ухан".

40 са новите заразени от коронавирус – сред тях и 2-месечно бебе

Елисейският дворец отхвърли версията за някаква връзка между появата на новия коронавирус и дейността на китайската научно-изследователска лаборатория в Ухан.

Световната здравна организация (СЗО) обяви като пандемия COVID-19 на 11 март. По последните й данни в света са регистрирани почти 2 млн. заразени случаи, над 131 000 души са починали.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама